perjantai 27. heinäkuuta 2007

To be or not to be...

Tavallaan erittäin epätodellinen olo kirjoittaa tässä vaiheessa tähän - jo nyt legendaariseen - MökkiJamboreen blogiin. (ja joku voi kertoa miten ajatusviiva tehrään, ei vaan osaa)

Olen jopa lähes ehkä selvinpäin, jo nyt. Jamboreen alkulämpö toki otettiin laituripaarissa ja tawastbankissa. Kai me kuumimmassakin käytiin... onneks ei tarvi mennä töihin... Vai mitä Keho TAI Kinkey ja mä.

JA asiaan:

Yleisön pyynnöstä pienimuotoinen katsaus MökkiJamboreen suurkuluttajiin AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ!!!



AIVO
EKI
EWOK
JUHO
JÄRVÄ
KATISKA
KEHO

KINKEY
KIVI
KORPPARI
KUIVA

KUUBAMESE

MENNEISYYDEN HAAMU

MIGUEL
MÄYRÄ
MÖKKI!!!
PANTZE
PELTSI
RÄSÄ
SAUCE
SEBU
TEISA
VEKKE
VIRKKI

Raapaisin tällaiset kuvat kasaan jostain koneen syövereistä näin aamuyöstä, en parempaan pysty. Ja disclaimerina se että jos jotain ihan sikana hatuttaa olla näissä kuvissa, otan ne toki pois jos kerrotte. Tai en.

torstai 26. heinäkuuta 2007

Onko sauna päällä?

En olisi silloin kuusi (ei puu) vuotta sitten, jolloin jalat vielä taipuivat säärestä, uskonut että mökkijamboreetm jatkuisi vielä näihin päiviin asti. Hauskoja muistoja on monia, mutta ei liian monia, ettei joku luule että sielä on selvinpäin oltu. Päällimmäisinä poikien "kalareissu", "mökki palaa"- tempaus (Mäysä ainakin tykkäs) sekä yleisesti Peltsin touhut.


Tuleva mökkijamboree tulee olemaan varmasti vähintään yhtä hieno kuin aina ennenkin vaikka miehet ovat miehistyneet ja komistuneet, tosin vain elopainossa. Vai mitä Raesae?






Vielä loppukaneetiksi tyydyn toteamaan, että tällä kertaa en aio mennä "nukkumaan" klo 23.. vaan todennäköisesti paljon aiemmin. Ps. rambohuivi on mulle!



Onko sauna jo päällä?

keskiviikko 25. heinäkuuta 2007

Kaksi yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen...

Onpa mukavaa jälleen kerran kokea mökkijamboreen odotus. Vaikkei juhla olekaan aivan totutulla paikallansa, on olo hieman kuin sillä 7-vuotiaalla pikku-Mikolla juuri ennen joulupukin saapumista. Tavallaanhan mökkijamboree on kuin joulu – yhteisoloa, musiikin kuuntelua, hyvää ruokaa ja juomaa. Ainoa ero on kuitenkin, että kaiken tämän teemme huonolla maulla ja ylilyönnein. Niin ja tietysti lahjat annamme itsellemme. Esimerkiksi seuraavassa kuvassa jo täysi-ikäiseksi kasvanut Mikko on antanut itselleen lahjoista parhaimman ja lähtenyt ihailemaan sitä luonnonhelmaan:

Fiilistellään nyt vähän vanhoilla kuvilla kun alkuun päästiin

Niin kaunista

Kaikkien ohjeiden mukaisesti! (Mutta mihin tuo margariini?)

Keho keskittyy olennaiseen.

Paikka on kyllä semmonen El Classico että.

Oikein juotuna

Niin sanotut pelisilmät. Huomatkaa luksusteltta taka-alalla.

2002 vuoden mökkijamboreehan on tietysti se kaikkein legendaarisin. Keinun rikkoutuminen ynnä muut kirvoittavat meheviä muistoja mieleeni. Ai niin, mitkä ynnä muut muistot? Totuuden nimissähän täytyy muistaa, ettei nyt varsinaisesti aivan hirveästi muista eri jamboreista. Olen nimittäin ollut aivan pleksit joka ainoalla kerralla!

Todiste vuodelta 2002

Todiste vuodelta 2004


Tämä menee jo lähes abstraktin taiteen puolelle. Itse Pablo Picasso mykistyisi. Muut mökkijamboreet…Koittakaas nyt pinnistellä sieltä pikku suolapähkinöiden siimeksestä jotain meheviä tarinoita kun itse en juuri moiseen kykene. Jopa one-linereina tuodut legendaariset lausahdukset olisivat leppoisia.

Ja koittakaa muistella niitä legendaarisia biisejä. Näitä kategoriaan aivan sanoinkuvaamattoman sysipaskaa, mutta muistorikasta musiikkia. Helpompi koota kokoelmalevyjä mökkijamboreen 10 vuotisjuhlaan 2011.
- Se on

- London MC
- Ime kiviä ja runkkaa (Deck the halls)

-jne

perjantai 20. heinäkuuta 2007

Kultaiset muistelot.

Mä haluaisin että kaikki blogiin kirjottajat laittais yhden kultaisen muiston edellisten vuosien Jamboreista. Joku kiva kommellus tai kommervenkki joka erityisesti jäänyt mieleen. Semmoinen hupaisa juttu jota voi sitten jälkikasvulle muistella?

Itse voisin aloittaa tämän muistelo-osion kirjoittamalla kauniina suvi-iltana tapahtuneesta kalaretkestä niin kuin minä sen muistan. En valitettavasti muista kyseisen jamboreen järjestysnumeroa, mutta alkuaikojen kommelluksiahan tämä on.

Saunaa oltiin lämmittämässä luultavasti toista löylykierrosta varten, koska ulkona alkoi jo hämärtää... Kai... Vai.. Ööh.. En muista mihin kellonaikaan tämä tapahtui. Saattoi se olla vielä päivääkin.

Kalastusalus oli lastattu kahdella airolla, Isä Mäkisella, Konsta Väätäisellä ja oluella.
Taisipa siellä kopassa votunkiakin olla pullojen väleihin sujautettuna. Muista osallistujista en tiedä. Kai ne pojat kaksin lähtivät matkaan. Ainakin palasivat kaksin, eikä minun laskujen mukaan Ahti ole vielä veroansa mökkireissuilla vaatinut.

No pojat nohevina kalamiehinä lähtivät suurin odotuksin ja rehvakkain elkein pietarin kalansaaliin toivossa.

Ilmeisesti usko omiin taitoihin oli jossain vaiheessa kalaretkeä unohtunut, mutta nokkeluus ei. Pojathan päättivät tyhjentää koko Jortaanin lähirantojen katiskat. Siinäpä sitä sitten olikin ahven poikineen. Kovasti olutta nauttineina herrasmiehet saapuivat satamaan, jossa loppumetreillä venekin pääsi keikkaamaan.
No siitähän sitten Mäyrä vaan järveen ja kellit vettä viistäen haavilla abborret rantakivikosta uudestaan rysään.

Kaloja olikin aimo mälli. Pantse ja Sauce päättivät tottakai kokeneempina kalakalleina ettei kaloja aleta lokeille syöttää, vaan niistä tehdään ihan oikeaa ruokaa. Kyllä siinä ärräpäät lenteli ja väkijuomaa kuluikin kun kalasia fileerattiin oikein urakalla.

Vaan annas olla kun "tuoreen" kalantuoksun hullaannuttama allekirjoittanut ei malttanutkaan odottaa loimuttamisen alkamista vaan meni ja popsi poskeensa kalanpojan jo ennen kypsentämistä.
No huono olohan siitä. Eikai sitä viksumpaakaan paikkaa ollut voida pahoin kuin tuo samainen ämpäri, jossa kovalla vaivalla fileeratut ahvenat olivat.

Eli kalareissusta jäi sitten vain lopputulokseksi pienoinen jortikka otsassa, joka kyllä näin ajansaatossa on kadonnut ja muuttunut oikein hupaisaksi muistoksi.


torstai 19. heinäkuuta 2007

Bullshit!


Edellinen postaushan oli lähes sataprosenttisesti ns. täyttä paskaa, sillä kyllähän mökkijamboreella voi myös, edellisten aktiviteettien lisäksi muunmuassa:

KYLPEÄ


GRILLATA

SYÖDÄ
LEIKKIÄ ILMAPALLOILLA
SAADA SYNTTÄRILAHJOJA
SYÖSTÄ TULTA

SAUNOA

UIDA

HERÄTÄ

SIIVOTA

... kai siellä joskus on juotukin.
Isälle kiitos, yllättäen useimmissa kuvissa on aiheena itse seremoniamestari, joka tottelee nimeä Niämi, peltoniämi...